Gelukkig, Enkhuizen houd zich verre van Blauw

Het is bevestigd! Hoogvliet is de leverancier van den Blauwe ‘Fondant’.

Onze correspondent uit Alphen a/d Rijn (Heini) heeft het bewijs geleverd. Het is een rond, blauw cakeje en ze smaken volgens Heini als de roze neefjes.

De redactie wilt wel kwijt gerust te zijn dat de Enkhuizer leverancier (Lotus Bakeries) van de Roze Koek voorals nog geen blauwe koeken verkoopt. Het is ons ook een raadsel bij wat voor een gelegenheid de blauwe koek gepast is.

De Blauwe Koek
Klik voor de foto op Flickr.

7 thoughts on “Gelukkig, Enkhuizen houd zich verre van Blauw

 1. geweldig ik zoek dit al jaren (beetje overdrijven is mijn vak)!. heb al vele mails aan bakkerijen eraan gewijdt. Ik heb een bloedhekel aan beschuit met muisjes. dit is HET alternatief, vind ik. Maar de bakkerijen wilden er niet aan. tot nu toe dan dus.

 2. Ik weet misschien wel waarvoor die blauwe koeken gemaakt zijn:

  Beschuit met muisjes is zo cliché als er een kind geboren is, dus daarom kopen mensen roze koeken voor de geboorte van een meisje.
  Maar wat dan voor een jongen? De BLAUWE koek natuurlijk!

 3. Hallo,

  Ik heb gehoord dat de Glace op de Roze koeken van luizen is gemaakt, kan ik hier door een deskundige de waarheid over horen. Waar is Glace van gemaakt?

  Gr. Peter

 4. Wij wachten op de geboorte van onze zoon en ik wil ook niet het standaard beschuit met muisjes!!! Ik dacht aan de roze koek, maar dat was niet de goede kleur! Ik dacht even googlen en ik ben niet de enige blijkt maar weer. Maar hoe nu verder hoe kom ik aan de blauwe koeken?

 5. wij waarderen het ten zeerste dat dit openbaar platform met de hoofdrol de roze koek, gelanceert is, voor de fijnbeproefte liefhebber. Ga ermee door gabberts!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *