Lek-ker-gre-pen

Dick wil graag een roze koekenlied produceren. “Op zo’n fout jaren tachtig nummer weet je wel”. Ik opper Spargo. We neuriën over de montageset heen. Nee. Dick wil iets anders. “Het moet goed fout hè. En rijmen. Je zit met vier lettergrepen. RO-ZE-KOE-KEN”. Dick hmmt nog eens wat. Ik moet lachen. In mijn hoofd doemt Bakkertje Deeg op. Zo’n boekje, over een bakker en met allemaal streepjes tussen de lettergrepen. Mijn zus kreeg het toen ze twaalf was, van een tante die dacht dat ze nog maar zeven zou worden. Totaal overbodig dus, die lettergrepenstreepjes. Nu bleken ze toch wel handig te zijn.

Heb je een num-mer waar-in de ro-ze koe-ken van Dick pas-sen? Lek-ker ja-ren tach-tig?
Dans-baar en lek-ker in het ge-hoor?Laat het ‘m we-ten. Je her-kent hem aan een ‘se-ri-eu-ze’ po-li-tie-te-le-vi-sie-blik en ge-neu-rie van ja-ren-tach-tig hits.

 

6 thoughts on “Lek-ker-gre-pen

  1. Ik wil hier toch wijzen op de kraker van Jacques Herb: Manuela, perfect geschikt tot verwerking tot rozekoekenhit, en zonder die vastgebakken Christian grijn.

  2. En mocht je een meer internationaal karakter zoeken, dan zou ik gaan voor “Final Countdown” van Europe. Wederom perfect passend op rozekoeken en met een bombasme helemaal passend bij de productbeleving.

  3. Ik ben het helemaal met Botte eens. Vier lettergrepen. Lekker fout. Jaren ’80 of net daarvoor. alles past. Draaien dus maar.

Comments are closed.